Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kävelykierroksen harjoittelu

 

Vanha Raahe on vanha asia. Luulisi olevan tuttu juttu varsinkin matkailuoppaille. Luulisi. Joka kevät kertaamme yhdessä tiedot ja reitin. Näin teimme eräänä kauniin kesäisenä keskiviikkoiltana 22.5.2002. Totesimme, että kertauskierros oli meille jokaiselle tarpeen. Repetitio est mater studiorum, kuten edesmennyt latinankielen opettajani opetti. Kysymyksiä sateli. Vastauksia löytyi.

 

Kuvat: Kaisu Paloniemi

Ryhmä koossa. Paikka on Myhrbergin puisto. Tästä se kaikki
alkoi. Niin alkavat meidän kierroksemmekin. Hei, mikä on se umpikulmainen piha? Entäpä Soveliukset ja muut mahtihenkilöt,
joita näissä maisemissa asui?

Reiponkatu. Mikä reippo? Ja juorupeili. Ja koiriinkiin liittyy jokin tarina. Siis että tarinaa tarinan perään. Ja kuka tuon kirkonkin suunnitteli? Ässällä se nimi ainakin alkaa. Niin ja ne graniitit on sitten Ruottalosta, ettäs tiedätte!

   

Nämä eivät ole turisteja vaan vallan väsyneitä oppaita. Nyt on muisteltu Cortet ja Leufstadiukset ja Ehrstömit! Että noita merkkihenkilöitä sitten piisaakin joka kulmalle.

Ei hätää, apua väsähdykseen löytyi Ruiskuhuoneen kahvilasta. Aina niin kekseliäs ja touhukas Sirkka loihti meille makoisat voileivät ja isot höyryävät motit kahvia. Ihanaa. Kiitos.

 

Tarinat ovat vanhoja. Tiedot löytyvät kirjoista, osittain myös meidän nettisivuilta. Mutta emmehän me lähde kohtaamaan ryhmiä kirjapino kainalossa! Eikä me haluta sanoa matkailijoille, että kahtokaa sieltä Internetistä! Ei! Me siis kiltisti kertaamme, opiskelemme, muistelemme, kunnes asiat ovat taas tuoreessa muistissa.

Lupaamme olla valmiina, kun kävelykierrokset alkavat. Tervetuloa!

Raahessa 23.5.2002

 

Kirsti Vähäkangas