Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vierailu Saloisten kotiseutumuseoon

 

Raahen matkailuoppaat tuRakennuksen ensimmäinen vaihe valmistui v. 1791. Taloa laajennettiin myöhemmin niin, että v. 1855, kun esikuntakapteeni Johan Robert Levon osti sen, siinä oli pirtin lisäksi kolme kamaria ja eteinen.tustuivat 15.8.2002 Saloisten kotiseutumuseoon ja Arkkukarin siirtolapuutarhaan. Helteinen elokuun torstai-ilta vierähti mukavasti museoamanuessi Eija Turusen opastuksella. Matkailuoppaat haluavat kiittää jutun myötä Eijaa kaikista niistä tiedoista, joita hän vuosien varrella on oppaille antanut erilaisilla kursseilla ja tutustumiskäynneillä. Oppaiden työ ei onnistuisi ilman Eijan arvokasta apua.

Saloisten kotiseutumuseon tavoitteena on koota ja tallettaa Saloisten pitäjän menneisyyttä ja sen asukkaiden entistä elämää esitteleviä esineitä ja kuvia.

Museo on avoinna kesäisin kulloisenkin työvoimatilanteen mukaan. Sekä museoalue että museon esineet kaipaisivat paljon kunnostusta. Raahen kaupungin heikosta taloudellisesta tilanteesta johtuen määrärahat ovat riittämättömät alueen kehittämiseen.

 

Kuvat: Maija-Liisa Vierola

Saloisten kotiseutumuseo vie vierailijansa maalaismaisemiin. Kuvassa oppaat istuvat Mutalan pirtin portailla

Siirtolapuutarha on multapeukaloiden
paratiisi. Pookirakennus on asukkaiden yhteiskäytössä.

Kiitokset siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Ulla Haveriselle esittelystä.

 

Lisää tietoa seuraavilta sivuilta:

Saloisten kotiseutumuseo
Kuvagalleria
Kotiseutumuseo maaseuvun kasvatin silimin

 

Raahessa 17.8.2002

 

Kirsti Vähäkangas