Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Räkäpiirakka

 

Kuva: Kirsti Vähäkangas

Tornitalo on Raahen toiseksi korkein rakennus (44 m). Se rakennettiin 1950- ja 1960-luvun vaihteessa vesitorniksi ja on siinä käytössä edelleenkin. Ylävesisäiliön tilavuus on 400 m3. Asunnot olivat aluksi kaupungin vuokra-asuntoja, nykyään osittain omistusasuntoja (Asunto Oy Tornitalo). Näköalaterassi on avoinna kesäisin. Tornitalon alakerrassa toimi 1960-luvulla Seutun kauppa ja Korona-baari, joissa myytiin räkäpiirakoita. Tornitalo peruskorjattiin 1990-luvun alkupuolella

Resepti litran taikinalle:

  • 1 l kirnupiimää ja 1 kupillinen perunajauhoja vispataan tasaiseksi ja kiehautetaan koko ajan sekoittanen niin, että seos sakenee.
  • Nostetaan jäähtymään.
  • Sekoitetaan joukkoon 3 kananmunaa, sokeria (maista maku), rusinoita ja vaniljakokeri.
  • Jäähdytä.
  • Kun teet piirakkapohjat (tavallinen pullataikina), nostata pyöreät pullat ensin, painele lasin pohja, voitele ja vasta ennen uuniin panoa laita täyte.
  • 200 C

Lähde: Piirongin loova

Lisää ruoka-asiaa:

Tuppipotut ja muut perinnesapuskat
Kripu

Luokkakokkous Raahesa
Räntätty raaheksi

 

Takaisin sivulle Totta ja tarua Raahesta