Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Utriainen jatkaa matkailuoppaiden johdossa

 

Kuva: Mikko Heikkilä

Esiintymislava Purje rakennettiin Härkätorin puistoon v. 1996. Sen on suunnitellut arkkitehti Yegezu Wondafrash. Kuva: Mikko Heikkilä. Lisää tietoa Raahen muistomerkeistä tästä.

Viime vuosi oli Raahen Matkailuoppaiden juhlavuosi. Yhdistys täytti kunniakkaat 20 vuotta. Oppaat valitsivat kokouksessaan puheenjohtajakseen, jo pitkään puheenjohtajuutta hoitaneen Pirkko Utriaisen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Virpi Niemi ja uudeksi sihteeriksi Niina Korpela. Pitkäaikaisen rahastonhoitajan Kirsti Vähäkankaan tilalle valittiin Maija-Liisa Vierola.

Johtokunnan muiksi jäseniksi tulivat Sari Lapinoja, Mirja-Leena Laitila ja Kyllikki Kerkkonen, joka toimii myös leikekirjan hoitajana. Matkailuoppaat ovat myös siirtynyt internet aikaan. Omat kotisivut on päivittänyt Kirsti Vähäkangas, joka valittiin kerhon internetvastaavaksi.

Raahe oppaiden viime vuosi oli jopa poikkeuksellisen vilkas joten opastuksia riitti mukavasti. Tavallisen linja-autolla tehtyjen opastuskierrosten lisäksi kävelykierrokset olivat suosittuja. Vanha kaupunki kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Tulevana kesänä aiotaan panostaa juuri kävelykierroksiin ja pyritään saamaan niistä vielä elävämpiä. Matkailutoimiston ja Pekkateatterin ohjaaja Sari Ruotsalaisen kanssa tapahtunut yhteistyö poikinee jo ensi kesäksi jotakin uutta ja erilaista.

 

Juttu on julkaistu Raahen Seudussa 14.2.2002.

 

Takaisin sivulle Avviiseisa präntättyä