Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Maija-Liisa Vierolasta matkailuoppaiden uusi puheenjohtaja

 

Maija-Liisa Vierola valittiin puheenjohtajaksi

 

Kuva: Sari Ohinmaa

Raahen matkailuoppaiden uusi toimintavuosi käynnistyi muutosten merkeissä, kun yhdistys sai uudeksi puheenjohtajakseen Maija-Liisa Vierolan. Kaksi vuotta yhdistystä johtanut Virpi Niemi luopui tehtävästään opintokiireidensä vuoksi mutta lupautui toimimaan yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Yhdistyksen johtokuntaan valittiin pitkäaikainen yhdistysaktiivi Pirkko Utriainen sekä uusina jäseninä Jouni Kippola, Heli Vainio, Hanna-Leena Mattila ja Satu Halonen. Oppaiden sihteerinä lupautui toimimaan toistaiseksi ainoa miesopas Jouni Kippola.

Kirstunvartijan tehtävästä vastaa Heli Vainio. Tiedottamisen ja sen tapojen lisääntymisen myötä päätettiin Internet- vastaavan työ ja lehdistötiedottamisen tehtävät jakaa niin, että Kirsti Vähäkangas vastaa yhdistyksen verkkosivuista ja Hanna-Leena Mattila muusta tiedottamisesta. Mattila lupautui hoitamaan myös yhdistyksen toimintahistoriaa tallentavaa leikekirjaa.

Auktorisoituja matkailuoppaita Raahessa ovat Satu Halonen, Jouni Kippola, Niina Korpela, Merja Krekilä, Hanna-Leena Mattila, Satu Mikkola, Seija Niemelä, Virpi Niemi, Tuija Rajamäki, Marja-Liisa Röyskö, Pirkko Utriainen, Heli Vainio, Maija-Liisa Vierola, Asta Virtanen, Kirsti Vähäkangas ja Marja Väänänen.

Jatkossakin oppaat antavat opastuksia kahden kotimaisen kielen lisäksi englanniksi, italiaksi ja venäjäksi. Raahesta kiinnostuneille on tarjolla linja-autoajeluita, kävelykierroksia vanhassa kaupungissa, hautausmaakierroksia sekä historiallisia draamaesityksiä.

Vuoden 2005 opastuksiin osallistuneiden määrä oli selvästi edellisvuotta suurempi, mutta oppaat toivovat suosion edelleen kasvavan. Alkukesästä valmistuneet uudet oppaat ovatkin saaneet heti tehdä mukavasti opastuksia ja tulivat siten tarpeeseen jakamaan opastustehtäviä. Opastusvalikoimaan suunnitellaan otettavaksi mukaan merelliset saaristo-opastukset, joista on nyt jo ollut kyselyjä.

Oppaat ylläpitävät ammattitaitoaan osallistumalla paikallisiin luentotilaisuuksiin sekä Opasliiton järjestämiin valtakunnallisiin koulutuksiin.

 

Julkaistu Raahelaisessa 21.1.2006.

 

Hanna-Leena Mattila

 

Takaisin sivulle Avviiseisa präntättyä