Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Krekilä oppaiden johtoon

 

Puheenjohtaja Merja Krekilä kuvassa toinen oikealta, varapuheenjohtaja Niina Korpela neljäs vasemmalta

 

Kuva: Ville Vainio

Raahen Matkailuoppaat järjestäytyivät vuoden ensimmäisessä kokouksessaan viime viikolla. Merja Krekilä johtaa Raahen Matkailuoppaita tämän vuoden alusta lähtien. Varapuheenjohtajana toimii Niina Korpela. Sihteerinä jatkaa Jouni Kippola, taloutta hoitaa Satu Halonen. Uudeksi tiedottajaksi valittiin Päivi Bradburn ja internet-vastaavaksi Kirsti Vähäkangas. Yhdistyksen hallituksessa toimivat myös Elina Kippola ja Niina Mikkola.

Oppailla on tulossa vilkas toimintavuosi. Suomen Opasliiton Pohjois-Suomen aluekoulutuspäivät järjestetään tänä vuonna Raahessa 21. -22. helmikuuta. Perinteisen koulutusosan ja kokouksen lisäksi oppaat pääsevät esittelemään talvista Raahea muille Pohjois-Suomen oppaille.

Maaliskuussa ilmestyy jokavuotinen Pohjoisen opas-lehti, johon kerätään mainoksia raahelaisilta yrittäjiltä. Raahea markkinoidaan lehdessä näyttävästi tulevana matkailukautena.

Oppaiden joukko vahvistui viime vuonna merkittävästi, kun keväällä myönnettiin auktorisoidun matkailuoppaan merkit kahdeksalle uudelle Raahe-tietäjälle. Joukossa on kaksi äidinkielenään englantia puhuvaa opasta. Kaikkiaan Raahessa toimii 21 matkailuopasta, joiden palveluja voi varata Matkailutoimistosta Kauppaporvarista. Opastuksia tehdään suomen lisäksi, ruotsin, englannin ja italian kielillä.

Raahella on arvokas ja pitkä historia ja kaupungista löytyy paljon kiinnostavaa nähtävää niin raahelaisille kuin täällä vieraileville matkailijoille. Oppaat ovat valmiita esittelemään merellistä Raahea monin eri tavoin. Perinteisten Raahen kävely- ja linja-autokierrosten lisäksi tarjolla on opastettuja melontaretkiä Raahen saaristoon.

Viime vuoden Annanpäivänä tarjottiin talvisia kävelykierroksia vanhassa Raahessa ja ne saivat suuren suosion. Nämä opastukset tullaan järjestämään tänäkin vuonna joulukuun alussa.

Raahen Matkailuoppaat haluavat innostaa myös koululaisia ja opiskelijoita tutustumaan paremmin kotikaupunkinsa historiaan ja nykypäivään opastetuilla kierroksilla yhdessä opettajien kanssa. Palveluja räätälöidään ryhmien ikätason ja tarpeiden mukaan. Oppaat suunnittelevat myös erilaisille yhdistyksille ja työyhteisöille sopivia opaspalveluita. Myös yksityiset ihmiset voivat tilata oppaan esittelemään Raahea, esimerkiksi erilaisten perhejuhlien yhteydessä.

Ammattitaitoinen opastaminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Oppaat osallistuvat aktiivisesti paikallisiin luentotilaisuuksiin sekä Opasliiton järjestämiin valtakunnallisiin koulutuksiin.

 

Julkaistu Raahen Seudussa 22.1.2009

 

Päivi Bradburn

 

Takaisin sivulle Avviiseisa präntättyä